Preview (7 of 21 pages)

Preview Extract

Pediatrics
1) A nurse is assisting a child who has multiple closed fractures of the lower extremities due to a
motor-vehicle crash. The nurse should monitor the child for which of the following
complications during the first 24 hr after the injury occurred?
a) Fat embolism syndrome
b) Osteomyelitis
c) Volkmann ischemic contracture
d) Deep vein thrombosis
Answer: a) Fat embolism syndrome
2) A nurse is teaching the parent of a toddler who has phenylketonuria about meal planning.
Which of the following information should the nurse include in the teaching?
a) Increase intake of high-protein foods
b) Avoid foods containing milk products
c) Encourage foods high in phenylalanine
d) Provide a diet high in whole grains
Answer: b) Avoid foods containing milk products
3) A nurse at an inpatient facility is planning care for a child who has autism spectrum disorder.
Which of the following interventions should the nurse include in the plan of care?
a) Encourage frequent changes in routine
b) Provide complex verbal instructions
c) Keep staff visits with the child brief
d) Maintain bright and busy environment
Answer: c) Keep staff visits with the child brief
4) A nurse is assisting an infant who has severe dehydration due to gastroenteritis. Which of the
following findings should the nurse expect?
a) Decrease in heart rate
b) Decrease in temperature

c) Increase respiratory rate
d) Increase in urine output
Answer: c) Increase respiratory rate
5) A nurse is prioritizing care for four clients. Which of the following clients should the nurse
assess first?
a) An adult who has hypertension and reports chest pain
b) A toddler who has a fever and is irritable
c) A middle-aged adult who has diabetes and reports blurred vision
d) An adolescent who has sickle cell anemia and slurred speech
Answer: d) An adolescent who has sickle cell anemia and slurred speech
5) A nurse is planning care for a child who has cystic fibrosis. Which of the following
interventions should the nurse plan to include?
a) Administer bronchodilators before chest physiotherapy
b) Encourage a high-protein, low-fat diet
c) Limit fluid intake to prevent pulmonary edema
d) Use a vest to perform high-frequency chest compressions
Answer: d) Use a vest to perform high-frequency chest compressions
6) A nurse is teaching the parent of a school-age child about bicycle safety. Which of the
following instructions should the nurse include in the teaching?
a) Encourage your child to ride against traffic to see oncoming vehicles better
b) Your child should walk the bicycle through intersections
c) Advise your child to wear loose clothing while riding
d) Instruct your child to ride without a helmet for short distances
Answer: b) Your child should walk the bicycle through intersections
7) A nurse is preparing a child for a lumbar puncture. In which of the following positions should
the child be placed for the procedure?
a) Lateral

b) Prone
c) Supine
d) Trendelenburg
Answer: a) Lateral
8) A nurse is reviewing the complete blood count results for a child who is receiving treatment
for acute lymphoblastic leukemia. Which of the following findings should indicate to the nurse
that the treatment is having a therapeutic effect?
a) Platelet count 30,000/mm³
b) Hemoglobin level 8 g/dL
c) WBC count 15,000/mm³
d) RBC count 5 million/mm³
Answer: d) RBC count 5 million/mm³
9) A nurse is caring for a school-age child who has pertussis. Which of the following actions
should the nurse take?
a) Report the diagnosis to the public health department - nationally notifiable disease
b) Place the child in a protected environment for 48 hours
Answer: a) Report the diagnosis to the public health department - nationally notifiable disease
10) A nurse in an emergency department is caring for a preschool-age child who has acute
acetylsalicylic acid poisoning. Which of the following should the nurse expect?
a) Hypothermia
b) Bradycardia
c) Hypotension
d) Hyperpyrexia
Answer: d) Hyperpyrexia
10) A nurse is assessing a week-old infant. The nurse should identify which of the following
manifestations can indicate neonatal abstinence syndrome?
a) Excessive crying

b) Hyperactivity
c) Increased appetite
d) Lethargy
Answer: d) Lethargy
11) A nurse is preparing to initiate IV antibiotic therapy for a newly admitted 12-month-old
infant. Which of the following actions should the nurse plan to take?
a. Secure the IV catheter with transparent dressing
b. Use a cooling pack to decrease discomfort at the insertion site
c. Cover the insertion site with an opaque dressing
d. Clean the insertion site with alcohol before insertion
Answer: c. Cover the insertion site with an opaque dressing
12) A nurse is assessing a toddler who is 8 hours postoperative following a cardiac
catheterization procedure. Which of the following findings should the nurse report to the
provider?
a. Heart rate 110 beats/min
b. Blood pressure 90/60 mm Hg
c. Bilateral cool extremities
d. Urinary output 2 mL/kg/hr
Answer: c. Bilateral cool extremities
13) A nurse is planning to teach an adolescent who is lactose intolerant about dietary guidelines.
Which of the following instructions should the nurse include in the teaching?
a. Consume dairy products with each meal
b. You can replace milk with non-dairy sources of calcium
c. Avoid all sources of calcium
d. Consume lactose-containing products in small amounts
Answer: b. You can replace milk with non-dairy sources of calcium

14) A nurse is providing teaching to a parent of a child who has HIV. Which of the following
statements by the parent indicates an understanding of the teaching?
a) My child will need to repeat the childhood immunizations once he’s in remission.
b) My child will need to avoid all vaccinations until the HIV is completely cured.
c) My child will never be able to receive any vaccinations due to the HIV.
d) My child will need to follow the regular childhood immunization schedule regardless of HIV
status.
Answer: a) My child will need to repeat the childhood immunizations once he’s in remission.
15) A nurse is caring for a 2-month-old infant who has heart failure and is receiving furosemide.
Which of the following findings is the nurse’s priority?
a) Sunken anterior fontanelle - dehydrated.
b) Decreased respiratory rate.
c) Increased urinary output.
d) Decreased blood pressure.
Answer: d) Decreased blood pressure.
16) A nurse in an emergency department is caring for a child who experienced a submersion
injury. Which of the following is the priority action for the nurse to take?
a. Assist with intubation.
b. Check for signs of hypothermia.
c. Administer IV fluids.
d. Perform a neurological assessment.
Answer: d. Perform a neurological assessment.
17) A nurse is caring for a school-age child who is experiencing a sickle cell crisis. Which of the
following actions should the nurse take?
a. Apply warm compress to the affected areas
b. Administer IV fluids to maintain hydration
c. Encourage vigorous physical activity to promote circulation
d. Administer aspirin for pain relief

Answer: b. Administer IV fluids to maintain hydration
18) A nurse is providing teaching to the parents of a child who has varicella about management
of the disease. Which of the following instructions should the nurse include in the teaching?
a. Encourage the child to scratch the vesicles to relieve itching
b. Keep the child away from others until the skin is clear of scabs
c. Administer aspirin to the child for pain relief
d. Apply topical antibiotics to the vesicles to prevent infection
Answer: b. Keep the child away from others until the skin is clear of scabs
19) A nurse is planning care for an adolescent following repair of Meckel diverticulum. Which of
the following actions should the nurse include in the plan of care?
a. Maintain an NG tube for decompression
b. Encourage early ambulation to prevent complications
c. Administer high-dose antibiotics to prevent infection
d. Limit oral fluid intake to reduce strain on the repair site
Answer: b. Encourage early ambulation to prevent complications
20) A nurse is teaching a parent of a 10-month-old infant about home safety. Which of the
following instructions should the nurse include in the teaching?
a. Install heavy drapes to cover windows
b. Place gates at the top and bottom of the stairs
c. Ensure the crib mattress is in the lowest position
d. Use soft bedding in the crib for comfort
Answer: b. Place gates at the top and bottom of the stairs
21) A nurse is communicating with a child who has hearing loss. Which of the following actions
should the nurse take?
a. Use light touch when initiating conversation
b. Speak loudly and slowly to ensure understanding
c. Avoid the use of gestures or facial expressions

d. Position oneself with the light source behind to facilitate lip reading
Answer: d. Position oneself with the light source behind to facilitate lip reading
22) A nurse is creating a plan of care for an adolescent who has muscular dystrophy. Which of
the following interventions should the nurse include in his plan of care?
a. Encourage the adolescent to perform incentive spirometry to maintain lung capacity.
b. Promote weight-bearing exercises to strengthen muscles.
c. Administer corticosteroids to reduce inflammation.
d. Provide a high-calorie diet to promote weight gain.
Answer: a. Encourage the adolescent to perform incentive spirometry to maintain lung capacity.
23) A nurse is creating a plan of care for a toddler who is recovering following a routine surgical
procedure. Which of the following interventions should the nurse include?
a. Place a cooling blanket on the toddler.
b. Administer oral pain medication as needed.
c. Encourage deep breathing exercises every hour.
d. Offer solid foods immediately after waking from anesthesia.
Answer: b. Administer oral pain medication as needed.
24) A nurse is caring for a child who has bacterial meningitis. Which of the following findings
should indicate to the nurse that the child can be removed from droplet precautions?
a. Antibiotics initiated 24 hr ago
b. Temperature remains below 100.4°F (38°C) for 48 hours
c. Decreased level of consciousness
d. CSF culture results pending
Answer: a. Antibiotics initiated 24 hr ago
25) A nurse is preparing to perform a venipuncture to collect a blood sample from an infant.
Which of the following restraints should the nurse plan to use for this procedure?
a. Mummy
b. Soft cloth

c. Papoose
d. Armboard
Answer: c. Papoose
26) A nurse is reviewing the medical record of a 24-month-old child who has acute lymphocytic
leukemia. Which of the following actions should the nurse take?
a. Initiate bleeding precautions
b. Encourage the child to engage in contact sports
c. Administer live vaccines
d. Encourage a high-fiber diet
Answer: a. Initiate bleeding precautions
27) A nurse is planning to perform tracheostomy care for a toddler. Which of the following is an
appropriate action for the nurse to take?
a. Place the child in Trendelenburg position when performing care.
b. Ensure the child is in a semi-Fowler's position during care.
c. Use cotton swabs soaked in hydrogen peroxide for cleaning.
d. Apply petroleum jelly liberally around the stoma site after cleaning.
Answer: b. Ensure the child is in a semi-Fowler's position during care.
28) A nurse is teaching an adolescent who has type 1 diabetes mellitus. Which of the following
finding is the nurse's priority?
a. Postprandial blood glucose: 180 mg/dL
b. Hemoglobin A1c: 7.5%
c. Urine glucose: Negative
d. Pre-prandial blood glucose: 124 mg/dL
Answer: d. Pre-prandial blood glucose: 124 mg/dL
29) A nurse is assessing an adolescent who has type 1 diabetes mellitus. Which of the following
is the nurse's priority?
a. Pre-prandial blood glucose: 124 mg/dL

b. Postprandial blood glucose: 180 mg/dL
c. Urine glucose: Negative
d. Hemoglobin A1c: 11.5%
Answer: d. Hemoglobin A1c: 11.5%
30) A nurse is planning care for a child who is experiencing a sickle cell crisis. Which of the
following interventions should the nurse include in the plan of care?
a. Administer aspirin for pain relief
b. Encourage vigorous physical activity to promote circulation
c. Provide warm compresses to affected areas
d. Apply cold compresses to affected joints
Answer: c. Provide warm compresses to affected areas
31) A charge nurse is teaching a group of nurses about identifying child abuse. Which of the
following findings should the nurse identify as a potential indicator of child abuse?
a. An infant having a fever and runny nose
b. A toddler repeatedly refuses to let a nurse auscultate his lungs
c. A school-age child experiencing separation anxiety
d. A teenager wearing heavy clothing during hot weather
Answer: b. A toddler repeatedly refuses to let a nurse auscultate his lungs
32) A nurse is teaching the guardian of a 5-year-old child who has encopresis about management
of the condition. Which of the following statements by the guardian indicates an understanding
of the teaching?
a. "I will limit my child's fluid intake to prevent accidents."
b. "I will encourage my child to hold in the stool until it becomes urgent."
c. "I will increase my child's intake of foods high in fiber and water."
d. "I will have my child try to defecate 15 minutes after each meal."
Answer: d. "I will have my child try to defecate 15 minutes after each meal."

33) A nurse is providing teaching to the parents of a child who has impetigo. Which of the
following instructions should the nurse include in the teaching?
a. Apply petroleum jelly liberally to the affected areas
b. Soak hair brushes in boiling water for 10 minutes
c. Encourage the child to scratch the affected areas to promote healing
d. Use antibacterial soap to cleanse the affected areas frequently
Answer: b. Soak hair brushes in boiling water for 10 minutes
33) A nurse is assisting an infant who has respiratory syncytial virus. For which of the following
findings should the nurse intervene?
a. Mild cough
b. Tachypnea
c. Sneezing
d. Decreased appetite
Answer: b. Tachypnea
34) A nurse is performing a health assessment for a 6-month-old infant. The nurse should begin
the assessment by performing which of the following actions while the infant is quiet and sitting
on the guardian's lap?
a. Obtaining the infant's health history from the guardian
b. Inspecting the infant's ears and nose
c. Assessing the infant's fontanelles
d. Palpating the infant's abdomen
Answer: a. Obtaining the infant's health history from the guardian
35) A nurse is caring for an adolescent who has major depressive disorder. Which of the
following actions should the nurse take first?
a. Administering an antidepressant medication
b. Initiating group therapy sessions
c. Referring the adolescent to a psychiatrist for evaluation
d. Assisting the client in completing his activities of daily living (ADLs)

Answer: d. Assisting the client in completing his activities of daily living (ADLs)
36) A nurse is caring for a child in the PACU following a tonsillectomy. Which of the following
findings requires immediate intervention by the nurse?
a. Blood pressure 110/70 mmHg
b. Axillary temperature 38°C (100°F)
c. Respiratory rate 20 breaths per minute
d. Frequent swallowing - indicates bleeding
Answer: d. Frequent swallowing - indicates bleeding
37) A nurse in the emergency department is caring for a school-age child who has developed
respiratory stridor, wheezing, and urticaria after receiving an IV medication. Which of the
following actions should the nurse take first?
a. Administer oxygen
b. Document the findings
c. Administer diphenhydramine (Benadryl)
d. Discontinue the IV medication
Answer: d. Discontinue the IV medication
38) A nurse is caring for an infant who has a patent ductus arteriosus. The nurse should identify
that the defect is at which of the following locations of the heart? Diagram of heart:

Answer: b
39) A nurse is caring for a school-aged child who is 1 hour postoperative following a
tonsillectomy. Which of the following actions should the nurse take first?
a. Encourage the child to drink clear fluids
b. Observe the child for frequent swallowing
c. Discourage the child from coughing
d. Administer an analgesic to the child on a scheduled basis
Answer: a. Encourage the child to drink clear fluids.
40) A nurse is teaching the guardian of an infant who has congestive heart failure about methods
to preserve energy during bottle feeding. Which of the following statements by the guardian
indicates a clear understanding of the teaching?
a. I will feed my baby every 2 hours
b. I will use a large, fast-flow nipple to decrease the length of feeding time
c. I will feed my baby in a quiet, dimly lit room to decrease distractions
d. I will prop the bottle in my baby's mouth so I can rest during feedings
Answer: c. I will feed my baby in a quiet, dimly lit room to decrease distractions

41) A nurse in a family practice clinic is assessing a preschool age child who recently
experienced the death of a sibling. Which of the following reactions is an age-appropriate
response to death?
a. The child expresses guilt about the sibling's death
b. The child shows no emotion when discussing the sibling's death
c. The child believes the sibling will come back soon
d. The child is curious about what happened to the sibling's body
Answer: d. The child is curious about what happened to the sibling's body.
42) A nurse is planning to admit a preschooler from the PACU following removal of a Wilms’
tumor. Which of the following children should the nurse identify as an appropriate roommate for
the preschooler?
a. A child who has a fractured left femur.
b. A child who has undergone surgery for appendicitis.
c. A child who is receiving chemotherapy for leukemia.
d. A child who has a severe peanut allergy.
Answer: b. A child who has undergone surgery for appendicitis.
43) A nurse is planning to administer immunizations to a 2-month–old infant. Which of the
following actions should the nurse take to decrease the infant's pain?
a. Administer the injections quickly to minimize discomfort.
b. Apply a cold compress to the injection site before giving the injections.
c. Use distraction techniques such as toys or rattles during the injections.
d. Administer the injections while the infant is breastfeeding.
Answer: d. Administer the injections while the infant is breastfeeding.
44) A nurse is caring for a 4-year-old child who is postoperative following an appendectomy.
Which of the following pain rating scales should the nurse use to assess the child’s need for pain
medication?
a. FLACC
b. Numeric rating scale (NRS)

c. FACE
d. Visual Analog Scale (VAS)
Answer: a. FLACC (Face, Legs, Activity, Cry, Consolability).
45) A nurse is reviewing the medical record of a 15-month-old child who is scheduled to receive
the measles, mumps, rubella (MMR) vaccine. Which of the following findings should the nurse
identify as a contraindication for receiving this vaccine?
a. Allergy to neomycin
b. Upper respiratory infection 2 days ago
c. Recent administration of acetaminophen
d. History of chickenpox
Answer: a. Allergy to neomycin
46) A nurse is caring for a child who received partial –thickness burn s to over 50% of his body
10 days ago and has splints over his joints to prevent contractures. Which of the following action
should the nurse take? ( SATA).
a. Administer analgesics IM.
b. Monitor intake and output.
c. Change dressing using aseptic technique.
Answer: b. Monitor intake and output; c. Change dressing using aseptic technique.
47) A nurse is planning care for an adolescent who has sickle cell anemia. Which of the
following immunizations should the nurse include in the plan?
a. pneumococcal conjugate (PCV13)
b. meningococcal conjugate (MenACWY)
c. Haemophilus influenzae type b (Hib)
d. varicella (chickenpox)
Answer: b. meningococcal conjugate (MenACWY)
48) A nurse is assessing a client who has Hodgkin’s lymphoma. Which of the following findings
should the nurse expect?

a. Decreased appetite
b. Increased energy levels
c. Weight gain
d. Night sweats
Answer: d. Night sweats
49) A nurse is teaching a group of parents about childhood immunizations. The nurse should
identify that the infant should receive the first dose of which of the following immunizations at
12 months of age?
a. MMR (Measles, Mumps, Rubella)
b. Hepatitis B
c. Polio
d. Varicella
Answer: d. Varicella
50) A nurse in a community clinic is reviewing the laboratory results of four clients. The nurse
should identify which of the following sexually transmitted infections is nationally notifiable?
a. Chlamydia
b. Gonorrhea
c. Trichomoniasis
d. Genital herpes
Answer: b. Gonorrhea
51) A nurse is caring for a group of clients. Which of the following findings should the nurse
report to the provider?
a. An 18-month-old toddler who has a heart rate of 68/min.
b. A 30-year-old adult who has a respiratory rate of 16/min.
c. A 65-year-old client who has a temperature of 99.5°F (37.5°C).
d. An adolescent who has a blood pressure of 132/82 mmHg.
Answer: d. An adolescent who has a blood pressure of 132/82 mmHg.

52) A nurse is caring for a preschooler who has a brain tumor. Which of the following findings is
the priority for the nurse to report to the provider?
a. diplopia.
b. increased irritability.
c. decreased urinary output.
d. altered level of consciousness.
Answer: a. diplopia.
53) A nurse is admitting a child who has acute epiglottitis. Which of the following actions should
the nurse take?
a. initiate droplet isolation precaution.
b. administer aspirin for fever.
c. check oxygen saturation every 4 hr.
d. encourage the child to drink plenty of fluids.
Answer: a. initiate droplet isolation precaution.
54) A nurse is caring for an infant who has increased intracranial pressure (ICP). Which of the
following should the nurse identify as a late finding of (ICP)?
a. Flexion posturing
b. Bradycardia
c. Bulging fontanel
d. High-pitched cry
Answer: a. Flexion posturing
55) A nurse is assessing a 24-month-old toddler. Which of the following findings should the
nurse report to the provider?
a. Has a vocabulary of 30 words.
b. Builds a tower of six blocks.
c. Turns doorknobs.
d. Holds his breath when having a temper tantrum.
Answer: a. Has a vocabulary of 30 words.

56) A nurse is teaching about growth and development to a parent of a 12-year-old child. The
nurse should instruct the parent to expect the child to exhibit which of the following
characteristics during early adolescence?
a. Develops a sense of identity.
b. Begins to understand abstract concepts.
c. Shows a preference for same-gender friends.
d. Mood swings.
Answer: d. Mood swings.
57) A nurse is evaluating a 4-year-old child who has cystic fibrosis and has been receiving chest
physiotherapy treatments. The nurse should identify which of the following findings as an
indication that the therapy has been effective?
a. Decreased respiratory rate.
b. Improved appetite.
c. Increased expectoration.
d. Reduced chest pain.
Answer: c. Increased expectoration.
58) A nurse is providing teaching to the guardians of an infant requiring a Pavlik harness. Which
instructions should the nurse include?
a. Adjust the straps every other day.
b. Place the diaper under the straps of the harness.
c. Remove the harness during diaper changes.
d. Apply lotion under the straps to prevent skin irritation.
Answer: b. Place the diaper under the straps of the harness.
59) A nurse is teaching a parent of a toddler about administering digoxin. Which of the following
statements by the parent indicates a clear understanding of the teaching?
a. "I should give the medication with meals."
b. "I should mix the medication with my child's food."

c. "I should give my child water after giving the medication."
d. "I should double the dose if my child misses one."
Answer: c. "I should give my child water after giving the medication."
60) A nurse is preparing to administer immunizations to a 3-month-old infant. Which of the
following is an appropriate action for the nurse to take to deliver atraumatic care?
a. Apply a topical anesthetic to the injection site.
b. Use a rapid injection technique.
c. Provide a pacifier coated with oral sucrose prior to injections.
d. Administer the immunizations in the infant's room.
Answer: c. Provide a pacifier coated with oral sucrose prior to injections.
61) A nurse is caring for a client who is postoperative following placement of a halo vest to
manage a cervical vertebral fracture. Which of the following actions should the nurse take?
a. Adjust the screws holding the halo device if they become loose.
b. Loosen the vest when the client is resting.
c. Reposition the client using a turning sheet.
d. Use the halo vest to assist with repositioning the client.
Answer: c. Reposition the client using a turning sheet.
62) A nurse is caring for a 1-year-old infant who has GERD. Which of the following actions
should the nurse take to promote sleep for the infant?
a. Place the infant in supine position to sleep.
b. Elevate the head of the bed to a 45-degree angle.
c. Offer small, frequent feedings before bedtime.
d. Place the infant in a prone position to sleep.
Answer: a. Place the infant in supine position to sleep.
63) A nurse is assessing a toddler who has a history of lead poisoning. Which of the following
actions should the nurse take?
a. Check the child's reflexes.

b. Measure the child's head circumference.
c. Perform developmental testing for delays.
d. Inspect the skin for discoloration.
Answer: c. Perform developmental testing for delays.
64) A nurse is collecting data from a toddler who weighs 20 kg (44 lb) and has a full-thickness
burn to 10% of his body. Which of the following findings should the nurse report to the
provider?
a. Hyperactive bowel sounds
b. Increased fluid intake
c. Increased restlessness
d. Mild edema at the burn site
Answer: c. Increased restlessness
65) A nurse is educating an adolescent following the application of an arm cast. Which of the
following statements by the client indicates an understanding of the teaching?
a. "I can play contact sports with my friends."
b. "I should limit the use of fingers of my broken arm."
c. "I should keep my arm in the cast completely dry."
d. "I can remove the cast if it feels too tight."
Answer: b. "I should limit the use of fingers of my broken arm."
66) A nurse is teaching a parent about home interventions for a preschooler who is experiencing
night terrors. Which of the following instructions should the nurse include in the teaching?
a. Wake your child up from the night terrors.
b. Avoid allowing your child to sleep in your bed.
c. Keep the bedroom dark and quiet during sleep.
d. Encourage your child to nap during the day.
Answer: b. Avoid allowing your child to sleep in your bed.

67) A nurse is reviewing the laboratory results of a preschooler who has gastroenteritis and notes
the client's potassium level is 3.2 mEq/L. Which of the following assessment findings should the
nurse expect?
a. Bradycardia
b. Increased urine output
c. Hyperactive bowel sounds
d. Hypotension
Answer: c. Hyperactive bowel sounds
68) A nurse is assessing a child who has heart failure. Which of the following findings is a
clinical manifestation associated with this diagnosis?
a. Tachypnea
b. Bradycardia
c. Hypertension
d. Hypoglycemia
Answer: a. Tachypnea
69) A nurse is planning to administer ondansetron 0.15 mg/kg IV to a child who is receiving
chemotherapy and weighs 29.4 kg. Available is ondansetron 4 mg/2 mL solution. How many mL
should the nurse administer? (Round the answer to the nearest tenth. Use a leading zero if it
applies. Do not use a trailing zero)
a. 2.2 mL
b. 1.8 mL
c. 3.6 mL
d. 4.0 mL
Answer: a. 2.2 mL
70) A nurse is preparing to apply lidocaine and prilocaine cream to a child prior to the insertion
of an IV catheter. Which of the following actions should the nurse plan to take?
a. Gently rub the cream into the skin
b. Leave the cream on the skin without rubbing

c. Apply the cream in a thick layer without rubbing
d. Apply the cream only to the area where the IV will be inserted
Answer: a. Gently rub the cream into the skin

Document Details

Related Documents

Close

Send listing report

highlight_off

You already reported this listing

The report is private and won't be shared with the owner

rotate_right
Close
rotate_right
Close

Send Message

image
Close

My favorites

image
Close

Application Form

image
Notifications visibility rotate_right Clear all Close close
image
image
arrow_left
arrow_right